Skip to main content

Omgeving

De Zeeuwse kust is vlakbij, even tot rust komen, wandelen met familie of met de hond. Wandel door de uitgestrekte polders, duinen of langs de Belgische grens.
Fiets langs 1 van de vele fietsroutes die Zeeland te bieden heeft.

Shoppen in Sluis, Brugge, Knokke of blijf lekker in Aardenburg en bezoek het archeologisch museum en de Sint Baafs kerk.

Dit alles is binnen 20 minuten te bereiken met de auto.

Aardenburg in West-Zeeuws Vlaanderen

Eeuwen van overstromingen, inpolderingen, dijkdoorbraken, inundaties, herpolderingen en toenemende agrarische activiteit gaven vorm aan een landschap van dijken, polderwegen en prachtige kreken. Omdat die specifieke relicten nog overal zichtbaar zijn in het landschap is West-Zeeuws-Vlaanderen officieel uitgeroepen tot Nationaal Landschap. In dit netwerk van polderwegen is het geweldig fietsen. Je kunt zelf je route bepalen met behulp van een kaart met fietsknoopunten, maar je kunt ook van tevoren uitgezette routes fietsen.

Naast de prachtige stranden en het Vlaamse achterland, met de steden Brugge, Gent, Knokke, Maldegem, is er in de streek nog meer te doen.
In het nabijgelegen Sluis is het goed winkelen en ook de haven van Breskens is in de zomer altijd een bruisende trekpleister, waar van alles te doen is. In Breskens is ook een ander interessant museum: het Visserijmuseum, waar naast bijzondere “vangsten” en aquariums met zeedieren ook een collectie te zien is van 800 opgezette vogels. In Groede is een straatje helemaal in oude stijl ingericht, met oude ambachten en winkeltjes. Net buiten Groede is Groede Podium te vinden, waar voor kinderen allerlei spannende speel- en leerobjecten beleefd kunnen worden.

In IJzendijke is museum het Bolwerk te vinden dat helemaal gericht is op de Staats-Spaanse linies en in Nieuwvliet is een bijzonder museum “Het Koekoeksnest” ,waar onder andere uitzonderlijke zelfgemaakte instrumenten te bewonderen zijn en  In Oostburg kunnen Golfliefhebbers aan hun trekken komen.

In ‘t Krekeltje in Eede kunnen kinderen zich naar hartelust uitleven, terwijl ouders zich ook aangenaam kunnen verpozen.
Sommige bedrijven hebben zich gericht op een ander agrarisch product, zoals een struisvogelboerderij, een paardenmelkerij (werkpaarden) en deze bedrijven kunnen ook bezocht worden.